Belépés
POgiiiii
... kávéskanál sóval és 25 dkg reszelt trapista sajttal elmorzsolunk, majd a közepébe fészket teszünk. Ebbe tesszük az egy tojás sárgáját, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagságra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot. Apróra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot. Apróra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, resz...
Gombás pulykaragu makarónival
... formálva) feltekerjük, és félretesszük a díszítéshez. Magjaikat-levüket eltávolítjuk, a paradicsomhúst karcsú gerezdekre szeljük.
2. A pulykahúst leöblítjük, vékony szeletekre, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajban. Meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal, s fedő alatt, mérsékelt tűzön saját levében félpuhára pároljuk. Rá...
Kakaós linzerszeletek (különle
... egész tojással,
1/2 csomag vanilincukorral.

A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk s bara...
Csikóstokány
... zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna.
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszú-ságúra, ceruza-vastagra vágott húsmetéltet a metéltre vágott szalonnával, s kissé lepörköljük. Ezután megsózzuk. 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátessz...
A tökéletes sütőtök
... feldaraboljuk és megsütjük. Az almát lereszeljük, a megsült tök összetört húsát hozzáadjuk, a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A tésztacipókat belisztezett deszkán egyenként kisujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, a tölteléket egyenletesen ráterítjük, és mint a bejglit, fölcsavarjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, felvert tojással megkenjük, villával n...
Mézeskalács házikó
... hűtőben, mielőtt kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle, de fóliába csomagolva a hűtőben néhány napig is eláll. Egyszerre csak kis darabot vegyünk ki a hűtőből. Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. Késsel kivágjuk a házikó egyik oldalát, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Sorban elkészítjük a ház minden darabját, ha maradt még tészta, kis gyerek- és boszor...
Csúsztatott palacsinta
... beletesszük a lisztet, pici sót és annyi tejet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tésztához keverjük.
2. Bezsírozott palacsintasütőben kisujjnyi vastag palacsintákat készítünk, de csak az egyik oldalukat sütjük meg.
3. A palacsintákat egymás után lapos tűzálló tálra csúsztatjuk. Az egyiket megszórjuk cukros darált dióval,...
Mézeskalács házikó
... meg kell dolgozni, hogy összeálljon, de vizet akkor se tegyünk hozzá!
- A tésztát pár órára pihentetjük a hűtőben. Legjobb előző nap elkészíteni.

- Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk.
- A szabásminta alapján késsel kivágjuk a házikó darabjait, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A tepsiben lazán helyezzük el a lapokat, mert megkelnek k...
mézaskalács házikó
... Alaposan meg kell dolgozni, hogy összeálljon, de vizet akkor se tegyünk hozzá!
- A tésztát pár órára pihentetjük a hűtőben. Legjobb előző nap elkészíteni.
Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk.
- A szabásminta alapján késsel kivágjuk a házikó darabjait, és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A tepsiben lazán helyezzük el a lapokat, mert megkelnek ki...
Húsgombócos káposzta
... tojás, 2 ek. rizs, 1 csapott kk. só, 1 mokkásk. őrölt fekete bors, 1 dl tejföl, 1 ek. finomliszt, 1 mokkásk. porcukor, pár csepp ecet.

1. A káposztát torzsájának kivágása után kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és beleszórjuk az ételízesítőt. 1-1 csokor megmosott petrezselymet és kaprot teszünk bele, megborsozzuk, ...
Stíriai metélt
... (vigyázzunk: ha keményebbre gyúrjuk, főzés, majd sütés után élvezhetetlen lesz).
2. A tésztát lisztezett deszkán, lisztes kézzel fél centi vastagra, téglalap alakúra lapítjuk. Utána kisujjnyi darabokra vágjuk; vagyis lisztes pengéjű késsel először keresztben, majd hosszában földaraboljuk.
3. A forrásban levő vizet megsózzuk, a tésztát beleszórjuk, és ha mind feljött a ví...
Pár torta recept
... alma

Mély tálba öntjük a hideg tejet, belemorzsoljuk az élesztöt, beletesszük a cukrot és a sót. Simára keverjük, hozzáadjuk al isztet, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük puha vajjal és félbehajtjuk, megint megkenjük, ismét félbehajtjuk. Addig hajtogatjuk, míg ismét ciöó formájú lesz és elfogy a faj. Fél ór...
Pala-palacsinta
... dkg porcukor, 5 tojás, vaníliarúd, 1/2 liter tejfel (vagy tejszín).

Elkészítése:

Palacsintatésztát készítünk, kisütjük, három négy darabot üresen hagyunk, a többit kisujjnyi szélességűre metéljük. Egy tortaformát kikenünk, kibéleljük az üres palacsintákkal, a felvágottakat összekeverjük a töltelékkel. Az 5 tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaní...
Magyar gasztronómus
... 30 g vöröshagyma, 100 g zsír, só, bors, majoránna, 15 cl vörösbor, 10 g liszt

Elkészítése:

Csak nagyon érett és pihent bélszínből érdemes készíteni. Azt vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, ugyanúgy a libamájat is. A kb. 2 cm-s darabokra vágott zöldbabot, spárgafejet és a zöldborsót külön-külön sós, enyhén cukrozott vízben puhára főzzük. A vékonyra szeletelt go...
Müszaka (török étel)
... szükség szerint, őrölt bors, só ízlés szerint, csontlé (lehet leveskocka is).

Elkészítése:

A padlizsánt héjával együtt, ha kisebb, hosszában, ha nagyobb, keresztben kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk. Ha a magja már barna, ferdére állítva, lenyomatva állni hagyjuk, hogy kicsurogjon a kesernyés leve. Közben a húst - lehet csak sertéshúsból is ...
Túrós rakott kifli
... vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 2 tojás, fél citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, 3-4 ek. porcukor, 3-4 ek. baracklekvár.

1. A kiflit kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, tepsiben szétterítjük. A tejet a fele vaníliás cukorral fölforraljuk, diónyi vajat dobunk bele, s meglocsoljuk vele a kiflikarikákat. Egy közepes méretű tepsit aluf...
Ottfelejtett pogácsa
... tetejére kb.50gr, 100ml tej.
Elkészítés:
A tejben megfuttatjuk az élesztőt.Lisztet, margarint,tejfölt,túrót, 3 tojás sárgáját,sót és a felfuttatott élesztőt összegyúrjuk és azonnal kisujjnyira nyújtjuk.Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire rakjuk, 3-4 órát pihentetjük.Megkenjük a tetejét tojásfehérjével és rátesszük a reszelt sajtot, forró sütőben aranysárgár...
Húsos karalábéragu
... bazsalikommal fűszerezzük. A kis kockákra vágott paradicsomot beledobjuk, a ketchuppal ízesítjük, majd anynyi vizet öntünk rá, hogy ujjnyira ellepje...
mai recept
... 100 g cukor, 20 g só, 40 g zsír, 100 g dió, 100 g vaniliás porcukor, 400 g szilvaíz.

Elkészítés:
Szokásos kelttésztát készítünk, amit lisztezett gyúródeszkára helyezünk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és háromszög formákat vágunk. A tésztaformák közepébe elhelyezzük a szilvaízt, és kifli formára feltekerjük. A sütőtepsit zsírral vékonyan megkenjük és sorban elhelyez...
mai recept
... lisztet is. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beletöltjük a tésztát. A tetejét elsimítjuk. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon sütjük. A sütés első 10 percében kisujjnyi rést hagyunk a sütő ajtaján, hogy a sütőből a gőz eltávozhasson. Ezt követően a sütő ajtaját becsukjuk, és a tésztát még kb. 1 órát sütjük tovább, mérsékelt lángon. (Akkor sült át eléggé...
1 2 3 ....18 19 ..27 28 ..35 36 37 
Címkék: tökéletes sütőtök, közepébe fészket, megfuttatott élesztőt, paradicsomhúst karcsú, pulykahúst leöblítjük, felforrósított olajban, kevés sóval, tészta nagyobbik, vöröshagymát zsíron, kisujjnyi hosszú-ságúra, metéltre vágott, almát lereszeljük, rummal simára, tésztacipókat belisztezett, tölteléket egyenletesen, tekercseket sütőpapírral, hűtőben néhány, házikó egyik, tojásfehérjét kemény, tésztához keverjük, egyik oldalukat, palacsintákat egymás, egyiket megszórjuk, szabásminta alapján, házikó darabjait, tepsiben lazán, káposztát torzsájának, tésztát lisztezett, forrásban levő, tésztát beleszórjuk, hideg tejet, többit kisujjnyi, tortaformát kikenünk, üres palacsintákkal, felvágottakat összekeverjük, zöldborsót külön-külön, vékonyra szeletelt, padlizsánt héjával, kesernyés leve, húst &#8211, kiflit kisujjnyi, fele vaníliás, közepes méretű, tejben megfuttatjuk, felfuttatott élesztőt, tetejét tojásfehérjével, reszelt sajtot, ketchuppal ízesítjük, tésztaformák közepébe, sütőtepsit zsírral,
© 2013 TVN.HU Kft.